Додати для порівняння
Швидкий зв'язок
×

Показувати ціну в UAH

Статті про нерухомість
15.07.2013

Реєстрація іноземців в Україні. Тимчасова посвідка на проживання для запрошених на роботу

Іноземний громадянин може тимчасово перебувати на території України за наступних умов:

1. При в’їзді з країни з візовим режимом – на період дії візи.
2. При в’їзді з країни з безвізовим режимом – 90 днів із 180 з моменту першого в’їзду.

Якщо ж нерезиденту потрібно залишитися в Україні на більш тривалий період, необхідно отримати Тимчасову посвідку на проживання.

Спочатку паспортний документ іноземного громадянина реєструється органами Державної прикордонної служби при першому перетині кордону.

Для отримання Тимчасової посвідки на проживання іноземець повинен бути офіційно запрошеним на роботу компанією-роботодавцем в Україні.

Першим етапом при отриманні Тимчасової посвідки на проживання є подання наступних документів в органи Державної Міграційної служби (Центральний Міський ОВІР):

1. Заява іноземця встановленого зразка
2. Зобов’язання сторони, яка приймає
3. Оригінал паспорта іноземця
4. Переклад паспорта українською мовою з печаткою бюро перекладів
5. Копія наказу про призначення відповідального за роботу з іноземцями на підприємстві
6. Копія паспорта відповідального
7. Дозвіл на працевлаштування – оригінал і копія
8. Квитанція про сплату послуг ОВІРа і держмита за видачу Тимчасової посвідки на проживання: 34.00 грн., 21.30 грн., 52.49 грн.
9. Страховий поліс на 1 рік для осіб дальнього зарубіжжя (не потрібен для громадян Росії і Білорусії)
10. 4 фотографії іноземця, підписані на зворотній стороні (ПІБ повністю)
11. Копія сторінки паспорта з відміткою про останній перетин кордону.
12. Копія ідентифікаційного коду

Тимчасова посвідка на проживання видається протягом 14 днів. Далі її потрібно зареєструвати в районному ОВІРі протягом 10 днів з моменту видачі.

Наступний крок, № 2. Візит в ЖЕК:

На цьому етапі необхідно надати Договір оренди квартири і потрібна допомога Власника квартири, яку орендує іноземець.

У ЖЕК (паспортному відділі) має бути присутній іноземець або вповноважена ним особа і Власник квартири.

Власнику необхідно буде надати паспортисту такі документи:

-  Документ, що підтверджує права Власника на квартиру (договір купівлі-продажу, договір дарування і т.д.): оригінал + копія
- Паспорт Власника: оригінал + копія
- Договір оренди + копія

У ЖЕК заповнюється Форма 15 ( Заява на реєстрацію), її підписує Власник квартири та іноземець.

№3 Районний ОВІР.

Отримавши в ЖЕК Форму 15 і завізувавши її, можна вирушати до районного ОВІРу, де вже безпосередньо ставиться печатка про реєстрацію у Тимчасовій посвідці на проживання.

Документи, які потрібно взяти з собою:

-  Форма 15 і картка прибуття, які були отримані в ЖЕК
- Оригінал Тимчасової посвідки на проживання
- Копія Договору Оренди

У районному ОВІРі може очікувати сюрприз: інспектор може вимагати оригінал документу на право власності на квартиру. У такому випадку знадобиться присутність Власника квартири. Також можна перестрахуватися і завчасно підготувати нотаріальну копію Договору купівлі-продажу.

Термін дії Тимчасової посвідки на проживання збігається з терміном Дозволу на працевлаштування. Зазвичай це 1 рік. До закінчення терміну дії Тимчасової посвідки на проживання (мінімум 1 місяць) необхідно буде подати документи на продовження у Державну Міграційну Службу.




АН «Терен плюс». Оренда квартир, офісів у центрі Києва. Оренда будинків. Реєстрація Орендарів. Релокаційні послуги. Оренда подобово. Управління нерухомістю.
Липень, 2013

Нещодавні статті

Teren Plus 1996-2019

×

Швидкий зв'язок

Додатково

×

Дякую!
Ваша заявка відправлена.

Сталася помилка під час створення заявки